Wie zijn wij ...

Het meisjesgilde is een jongerenvereniging die in 1962 is opgericht; in die tijd een van de weinige verenigingen voor meisjes.

Toentertijd waren de leden van de groepen te herkennen aan hun uniformen. Tegenwoordig echter komen de leden, in leeftijd variërend van circa 10 t/m 16 jaar, gewoon in hun vrijetijdskleding naar de wekelijkse groepsbijeenkomsten. Zo'n bijeenkomst duurt ongeveer anderhalf uur waarin wekelijks andere activiteiten worden georganiseerd.

De groepen zijn ingedeeld naar leeftijdsgroep en starten vanaf groep 7 van de basisschool.

We houden ons onder meer bezig met dorpsspelen, speurtochten, zoektochten, bosspelen, sporten, knutselen, koken, kwissen, kringspelletjes, zwemmen, toneel, droppingen, excursies, demonstraties, etc.

Bovendien vinden er nog het hele jaar door grotere gezamelijke activiteiten plaats, waaraan alle groepen samen meedoen. Dit zijn onder andere de dropping, Sinterklaasavond, klein kamp / bivak, de carnavalsavond, schaatsen, zwemmen, etc.

Topper van alles is echter de jaarlijkse afsluiting van het seizoen: het zomerkamp dat ieder jaar in een andere omgeving en met andere programma's wordt opgezet en acht dagen duurt.

Om de contributie van de leden niet te hoog te maken wordt jaarlijks de wafelactie gehouden, waarbij de leidsters en leden zelfgebakken wafels huis aan huis verkopen. Bovendien trachten we nog extra inkomsten te verwerven door de verkoop van loten van de Grote Clubactie.

Dankzij de vrijwillige inzet van alle leidsters in het verleden en thans, is het Meisjesgilde in al die tijd gegroeid tot wat het nu is: een vereniging die stoelt op een stevige basis en als doel heeft de jeugd een gezellige tijd te bieden. Een vereniging derhalve die uit het culturele leven van Posterholt niet meer weg te denken valt.

De week na de kermis start ieder jaar ons nieuwe seizoen en vinden de eerste groepsbijeenkomsten plaats. Op welke avond deze groepen daadwerkelijk gaan draaien, wordt op de eerste groepsbijeenkomst samen met de leden en leiding vastgesteld.

We hebben geprobeerd hier in het kort wat te vertellen over het Meisjesgilde. Om te ontdekken wat er echt allemaal gebeurt, moet je zelf maar eens komen kijken.

Kom gerust eens vrijblijvend kijken, want je hoeft niet meteen te beslissen of je lid wilt worden. De data en aanvangstijdstippen staan steeds in het Posters Waekblaad vermeld.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust een kijkje nemen!