Nieuws

Koninklijke Onderscheiding voor Karin Ridderbeks
"Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Karin Ridderbeks te benoemen als Lid in de Orde van Oranje-Nassau". Met die woorden maakte burgemeester de Boer-Beerta van de gemeente Roerdalen vrijdag jongstleden bekend dat Karin een lintje heeft gekregen.

Karin heeft de onderscheiding gekregen voor al haar vrijwilligerswerk door de jaren heen bij de Stichting voor Jeugd en Jongeren. In 1971 werd ze lid van het Meisjesgilde en in de daarop volgende 48 jaar is ze in allerlei functies binnen de stichting werkzaam geweest. Zo is Karin leidster en 17 jaar hoofdleidster geweest van het Meisjesgilde, is ze 35 jaar bestuurslid van het Algemeen Bestuur geweest waarvan 11 jaar als secretaris en de laatste paar jaren heeft ze de huidige voorzitter en secretaris bijgestaan als adviseur. Daarnaast heeft Karin ook ruim 22 jaar diverse hand- en spandiensten verleend bij de carnavalsvereniging de Biemösje. Dat Karin zeer loyaal is blijkt wel uit het feit dat ze begin dit jaar 40 jaar werkzaam was bij de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB). Kortom een supervrijwilligster met een heel groot hart voor het jeugd- en jongerenwerk in Posterholt, die gedurende vele jaren hierin een hele grote rol heeft gespeeld en nog steeds speelt.

We zijn enorm trots op Karin en vinden deze Koninklijke waardering helemaal op zijn plaats. Namens het bestuur en alle medewerkers feliciteren we Karin van harte met haar onderscheiding.

Met vriendelijke groet

Hans ten Berge
Secretaris SJJ
Geschreven door: Hans op 2019-04-29 om 19:56:55