Nieuws

Mooi resultaat Clubkas Campagne
 Wauw! Wat een mooi bedrag heeft de Clubkas Campagne van de Rabobank opgeleverd voor ons KA-Huis. Maar liefst 1197,39 euro. Daar kunnen we veel leuke activiteiten mee op poten zetten. Iedereen superbedankt voor het stemmen!!!
Geschreven door: Hanneke op 2016-11-12 om 21:54:03


Stem op het KA-Huis tijdens de Rabo Clubkas Campagne!
Help je mee? Stem op het KA-Huis tijdens de Rabo Clubkas Campagne!

Elke week kun je op deze Facebook-pagina en in 't Posters Waekblaad lezen dat er altijd volop activiteit voor alle jeugd in en om het KA-Huis. KinderVakantiewerk, Roncalli, Meisjesgilde, DanceBeat/Afa Miranda, het Partyteam, De Feesnaeskes en De Dorsjvlaegels zetten zich meer dan 100 procent in om alle kinderen en jongeren van Postert een leuke tijd te bezorgen. Hoe meer jeugd meedoet, hoe beter! Om ons jeugdwerk voor iedereen betaalbaar te houden, doen we mee met de Rabo Clubkas Campagne van de Rabobank.

Het werkt heel simpel. Als je lid bent van de Rabobank valt deze week een stemkaart in je brievenbus. Met deze stemkaart kun je tussen 4 en 15 oktober stemmen op een vereniging/stichting naar keuze. Het zou te gek zijn als je kiest voor ons KA-Huis. Hoe meer stemmen we krijgen, hoe meer sponsorgeld de Rabobank ons geeft.

Is het allemaal teveel gedoe? Dan kun je de stemkaart ook afgeven in het KA-huis of bij het KA-Huis in de brievenbus gooien, dan brengen wij graag de stem voor je uit.

Alvast bedankt voor je hulp!
Namens alle vrijwilligers van het KA-Huis en al die kinderen en jongeren die meedoen aan onze activiteiten

Geschreven door: Hanneke op 2016-09-29 om 11:22:13


Vrijwilligers gezocht!
Gezocht: vrijwilligers die een avond/dag willen helpen bij activiteiten voor de kinderen en jongeren in Posterholt!
Voor de komende maanden staan er verschillende activiteiten op het programma voor jeugd en jongeren in ons KA-Huis. Om niet iedere keer dezelfde vrijwilligers te hoeven vragen, zijn wij nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een avond/dag willen helpen achter de bar.

Op het programma staat:
zaterdagavond 9 april --> Bubbleparty vanaf 19.00 uur
woensdag 27 april --> Koningsdag vanaf 9.30 uur
zaterdagavond 7 mei --> Paintglowparty vanaf 19.00 uur

Lijkt het je leuk om te helpen? Wil jij de kinderen en jeugd van Postert een supergave avond/dag bezorgen? Meld je dan aan via bardienstkahuis@gmail.com

Groetjes het "personeelsteam" van het KA-Huis,
Marian Maas, Marina Meijers en Anita Schmitz
Geschreven door: Hanneke op 2016-04-01 om 13:50:18


Nieuw Event in het KA-Huis: GooZeBumps
GooZebumps ? Ja GooZebumps, een nieuw evenement om kippenvel van te krijgen.

Elk jaar opnieuw willen wij, een groep jongeren die actief is in en voor het KA-Huis in Posterholt, voor de oudere jeugd een nieuw evenement neerzetten. Telkens in een ander thema. Met in 2016 het thema Get Ready for the 90's Music & Video tour. Op zaterdag 19 maart gaat het gebeuren!

Het evenement wordt groots aangepakt met Showverlichting en Entertainment geregeld via een evenementenbureau. Met muziek van de Bomfunk MC's, Dune, Scooter, La Bouche, maar natuurlijk ook de Spice Girls. En daar blijft het niet bij. Natuurlijk komen ook de andere grote hits van de jaren 90 aan bod dankzij niemand minder dan Mr. Marvin en DJ Baloe.

Wil je erbij zijn? Haal dan zo snel mogelijk entreebewijzen. Een kaart kost €5,- in de voorverkoop en €7,- aan de kassa. Minimum leeftijd: 16+. Kaarten zijn verkrijgbaar bij:
- Eethoek de Donck - Posterholt
- Eethoek de Lindeboom - Vlodrop
- Hubo Minkenberg - Herkenbosch
- Café Biej de Vogel - Montfort
- Muziekwinkel Jo Joosten - Melick
- Echte Bakker Peters - St. Odilienberg

Are you ready for the 90's? Wij wel!


Geschreven door: Hanneke op 2016-01-27 om 15:04:44


De beste wensen!
De Stichting voor Jeugd en Jongeren en alle afdelingen van het KA-Huis wensen iedereen hele fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling. We hopen je in het nieuwe jaar weer te zien bij een van de vele activiteiten in ons mooie KA. Kijk voor een overzicht op www.kahuis.nl.
Voor alle vrijwilligers en aanhang is er vrijdag 1 januari vanaf 11.00 uur een nieuwjaarsfeest in het KA. Kom er gerust eentje drinken. En wil je uitslapen? Dan kom je gewoon wat later. Het feest gaat door zo lang het gezellig is.

Activiteiten
Tijdens de kerstvakantie is er geen dansen van DanceBeat en Afa Miranda. Ook zijn er geen groepsbijeenkomsten van Roncalli en het Meisjesgilde.
De jongens van Roncalli gaan in de nacht van 30 op 31 december wél volop aan het werk. Ze bakken dan duizenden oliebollen om ze daarna – nog warm – aan de man te brengen. We wensen hen veel succes, plezier én een goede verkoop. De opbrengst van de actie gaat volledig naar het jeugdwerk. Kopen die bollen dus! ;-)

Geschreven door: Hanneke op 2015-12-22 om 21:51:03


Agenda 2016 bijgewerkt
Benieuwd wat er allemaal te doen is in het KA-Huis in 2016? De agenda is - voor zover bekend - bijgewerkt. Snel kijken dus en hopelijk tot gauw!
Geschreven door: Hanneke op 2015-12-14 om 22:46:31


Verfgevecht op Kermiszaterdag in KA-Huis

Nog niet eerder vertoond in Roerdalen: een heuse paintglowparty. Op zaterdag 5 september heeft het KA-Huis in Posterholt de primeur met een spectaculair feest voor alle jongeren uit Roerdalen en omstreken. Voor één avond mag met (fluorescerende) verf worden gegooid. Vanaf 19.00 tot 20.30 uur barst een verfgevecht los voor de kids uit groep 5 t/m 8 en vanaf 20.30 uur voor de jeugd vanaf groep 8.

Joey Vonck (18) van het KA-Huis Partyteam legt uit: "Een aantal leden van ons partyteam - onze organisatie bestaat uit een groepje jongeren uit Posterholt - kwam tijdens een vakantie bij zo'n paintglowparty uit. Dat was zo vet, dat we meteen tegen elkaar hebben gezegd: dat willen wij ook. Niets zo leuk als elkaar bekogelen met verf. Dus zijn we gaan brainstormen en op zoek gegaan naar een goede verfleverancier."

Die was al snel gevonden. Vonck vertelt dat wordt gewerkt met speciale fluorescerende verf. "Je ziet de verf in principe alleen in blacklights. Daar hangen we ons feestterrein op de binnenplaats van het KA-Huis dan ook helemaal mee vol. Bezoekers - vooral hun moeders - hoeven zich geen zorgen te maken, de verf is uitwasbaar", stelt Vonck eventuele bezorgde ouders gerust. "Toch raden we de jongeren aan om niet hun beste kleding aan te trekken. We vragen iedereen bovendien om witte kleding te dragen, want dat geeft het beste en sjiekste effect." Overigens is de verf op waterbasis en biologisch afbreekbaar.

Het Partyteam verheugt zich enorm op het festijn en hoopt op vele bezoekers. De entree voor de paintglowparty op 5 september is 5 euro, daarbij zijn 5 flesjes met fluorescerende verf inbegrepen. Ook de garderobe is gratis. 

Geschreven door: Hanneke op 2015-08-10 om 22:55:08


Foto's kamp Roncalli en Meisjesgilde
Roncalli en het Meisjesgilde kijken terug op een geweldige kampweek in Eijsden. Wil je zien hoe leuk het was? Check dan de foto's op onze Facebook-pagina: www.facebook.com/KAHuisPosterholt
Geschreven door: Hanneke op 2015-08-10 om 22:50:10


Chillruimte KA-Huis officieel geopend
Een jaar lang hebben de meiden van Groep W van het Meisjesgilde en hun leidsters Mandy van Rhee en Charlotte Schmitz hard gewerkt om de "huiskamer" - ook wel "stinkhok" genoemd - in het KA-Huis om te toveren tot een hippe chillruimte. Schuren, verven (zelfs het Jezusbeeldje), andere klusjes, ze hebben supergoed hun best gedaan. Op 7 juli is de prachtig opgeknapte ruimte daarom officieel geopend. Aniek Bontekoe knipte het lint door en toen kon er geproost worden op het geweldige resultaat. Ook de mannen van het klusteam en Pjotr Thegels, die de stoere bank heeft gemaakt, dronken uiteraard een glaasje mee! Namens het bestuur van de Stichting voor Jeugd en Jongeren heeft Karin Ridderbeks de groep en alle vrijwilligers hartelijk bedankt voor hun inzet! Top!
PS: De vloer wordt nog onder handen genomen! Bekijk foto’s op www.facebook.com/KAHuisPosterholt.
Geschreven door: Hanneke op 2015-07-12 om 09:53:55


De Open Air SjoemParty komt eraan!
Yes! D’r komt weer een vette Open Air SjoemParty aan. Zaterdag 4 juli pompen we de binnenplaats van het KA-Huis weer vol meters schuim om in te feesten op de beats van onze dj’s. Zorg dat je erbij bent!

We beginnen van 19.00 uur tot 20.30 uur met de Kids-SjoemParty voor alle kids van groep 5 t/m 8 van de basisschool. Vanaf 20.30 uur is het de beurt aan alle jeugd vanaf groep 7 van de basisschool om te feesten tijdens de ‘grote’ SjoemParty. De entree is 2,50 euro (inclusief gratis, droge garderobe).

Een tipje: je kleding wordt kletsnat van de schuim… Neem droge kleding mee voor de terugweg naar huis. En laat waardevolle spullen die niet nat mogen worden thuis! Wij zorgen voor boterhamzakjes om je telefoon en beurs droog te houden.
Geschreven door: Hanneke op 2015-06-20 om 22:34:15


Inschrijfavonden KVW
Zomer-KVW 2015

Nog enkele weken naar school en dan is het eindelijk weer vakantie. ;-) En hoe kun je die dit jaar superleuk gaan invullen? Met KinderVakantieWerk natuurlijk! Dit jaar van maandag 24 augustus t/m vrijdag 28 augustus. Het is de 35e keer dat er Zomer-KVW wordt georganiseerd en dat betekent dat we er een groot feest van gaan maken!

Wil jij dit niet missen? Geef je dan op tijdens een van de inschrijfavonden. Deze worden gehouden op maandag 5 en dinsdag 6 juli tussen 19.30 en 20.30 uur in het KA-Huis (Hoofdstraat 68) in Posterholt.
In de week voor de inschrijving ontvangen alle kinderen die op de basisschool zitten in Posterholt een informatieboekje waarin alle benodigde gegevens staan vermeld. Woon je in Posterholt, maar zit je niet hier op de basisschool? Mail naar kvwposterholt@live.nl en dan sturen wij je ook een boekje! Het programma blijft nog even een verrassing, maar wij kunnen wel alvast verklappen dat het super stoer, gaaf en heel erg gezellig wordt! Tot ziens op een van de inschrijfavonden!

Feestelijke groetjes,
De lijdors & lijdstors van KVW Posterholt

Geschreven door: Judith op 2015-06-20 om 21:58:07


Doe jij mee met Koningsdag?
Het lijkt nog ver weg, maar stiekem komt Koningsdag 2015 al snel dichterbij. Op maandag 27 april organiseren de verschillende afdelingen van de Stichting voor Jeugd en Jongeren en welzijnsinstelling Menswel weer tal van activiteiten voor jong en oud op de feestweide achter ons KA-Huis. Net als afgelopen twee jaar willen wij weer een podium bieden aan al het talent van Posterholt. Kun jij - alleen of met een groepje - zingen, dansen, playbacken, toneelspelen, een muziekinstrument bespelen, goochelen of iets heel anders? En wil je dat laten zien aan een enthousiast publiek? Geef je dan op via kahuis@live.nl. Je optreden mag maximaal 10 minuten duren. Zet bij de aanmelding je naam/namen, wat je wil doen, hoe lang het duurt en je telefoonnummer. Doen hoor! Het wordt een topdag!
Geschreven door: Hanneke op 2015-03-14 om 21:05:46


Tijd voor een feestje: LA VITA & Orange Bubble Party
 De Vastelaovend ligt alweer een paar weekjes achter ons en ondertussen begint het alweer te kriebelen om eens lekker op stap te gaan. Nou… het KA-Huis Partyteam heeft weer een paar leuke feestjes om naar uit te kijken. Op zaterdag 28 maart kunnen alle oudere jongeren óf jongere ouderen lekker met de voetjes van de vloer met coverband LA VITA. LA Vita? Dé LA Vita? Ja, inderdaad de band van vroeger in het KA-Huis en bij De Hoes in Montfort. Dat wil je niet missen! Regel een oppas, bel al je vrienden op en kom d’r gezellig eentje of meer drinken met z’n allen. Zaal open vanaf 20.30 uur.

Voor de ‘echte’ jeugd – sorry oudere jongeren ;-) – staat er ook een vette party op het programma. Op zaterdag 25 april, bijna Koningsdag, organiseert het Partyteam een ORANGE BUBBLE PARTY. Dat is een feest met héél veel bubbels (zeepbellen) die door de lucht vliegen. De eerste vijftig bezoekers krijgen een leuke give-away… Zorg dus dat je er op tijd bent! Van 19.00 uur tot 20.30 uur is er de KIDS ORANGE BUBBLE PARTY voor alle jongens en meisjes uit groep 5 t/m 8 van de basisschool, vanaf 20.30 uur is het KA-Huis the place to be voor alle jongeren vanaf groep 8!

Geschreven door: Hanneke op 2015-03-07 om 19:59:26


Ruim 16.000 oliebollen verkocht door Roncalli
Roncalli kijkt terug op een zeer geslaagde oliebollenactie. Onze jongens, een team van een dikke vijftig man, hebben in de nacht van 30 op 31 december meer dan 16.000 oliebollen gebakken én op oudejaarsdag verkocht. Hartelijk dank voor het kopen van onze zelfgemaakte lekkernij en daarmee het steunen van het jeugdwerk. We hopen dat het heeft gesmaakt! Ook alle vrijwilligers, medewerkers en bedrijven die ons hebben geholpen om deze actie tot een succes te maken: super bedankt!!!
Geschreven door: Hanneke op 2015-01-03 om 21:15:41


Wie wordt het nieuwe Prinsepaar van de Feesnaeskes?
Op 11 januari worden de nieuwe Feesnaeskes uitgeroepen in het KA-Huis tijdens het Prinsebal van de allerleukste kindercarnavalsvereniging van heel Posterholt. Alle jongens en meisjes van Postert en hun familie, vrienden en bekenden zijn vanaf 14.11 uur welkom om mee te feesten. En natuurlijk doet de leiding van de Feesnaeskes weer een gek toneelstukje. Nieuwsgierig wie de nieuwe Prins en Prinses worden? Komen dan!
Geschreven door: Hanneke op 2015-01-03 om 20:53:05


NIEUW: nu ook KidsPyjamaSjoemParty
Jááááááh! 't Geit gebeure. Behalve ein PyjamaSjoemParty veur de grote jeugd (16 jannewari 2015 vanaaf 20.30 oer) kump d'r noe auch ein Kids-versie veur alle jonges en maedjes oet groep 5 t/m 8 vanne basissjool. De Kids PyjamaSjoemParty is auch op 16 jannewari, van 19.00 toet 20.30 oere. Hawt det dus al vriej veur uch men!
De organisasie is in henj van 't KA-Huis' Partyteam, JCV De Dorsjvlaegels en KCV De Feesnaeskes! Leukleukleukleuk!
Geschreven door: Hanneke op 2014-12-21 om 17:26:57


Nieuw Prinsenpaar JCV De Dorsjvlaegels: Pjotr & Jill
Niemand minder als Pjotr Thegels is zaterdag uitgeroepen tot de nieuwe Prins van De Dorsjvlaegels. Met Prinses Jill (Richter) aan zijn zij wordt het dit jaar beregezellig deze carnaval in het KA-Huis. Pjotr en Jill, en ook adjudanten Bart Meijers en Jason Goertz, van harte proficiat! Guus Veelen heeft Pjotr opgevolgd als Vorst. Ook voor Guus een dikke proficiat en veel succes!
Geschreven door: Hanneke op 2014-11-30 om 17:49:34


Bericht voor leden Roncalli: bezoek Fun Forest
Op zondag 30 november gaan we naar Fun Forest Venlo... Alle leden van Roncalli kunnen zich opgeven voor een vette middag met klimmen, klauteren, tokkelen en een vrije val! Met maar liefst dertien parcoursen is er voor iedereen een uitdaging. Het avontuur start de 30e om 12.00 uur bij het KA-Huis, aangekomen bij Fun Forest volgt een instructie en dan gaat het van 13.00 tot 16.00 uur loos. We sluiten de dag af met een ‘warme hap’. Vergeet je niet aan te melden bij je leiding!

Check al eens: www.funforest.nl/nl/venlo
Geschreven door: Pieter op 2014-11-15 om 22:44:51


Bao 11-11: Feesnaeskes-nuujts!
Bao de 11e van de 11e dus tied veur Feesnaeskes-nuujts!

Wat geer alvas mot weite:
- 13 november van 19.33 toet 20.33 oere is de insjrieving veur de nuuj Feesnaeskes in 't KA-Hoes. Info-bukskes waere dees of begin volgende waek oetgedeild op sjool.
- 't thema van de Buujelemiddig op vastelaoveszönjig is circus. G'r kint dus al beginne mit bedinke wat g'r wilt waere: kloon, leeuwetemmer of koorddanseres, of get angers oet 't circus.
- 't oetrope van de nuuje Feesnaeskes is op zönjig 11 jannewarie. Hawt dae daag alvas vriej.

Meer nuujts volgt laterzzz!
Geschreven door: Hanneke op 2014-11-03 om 12:08:54


Weekendgroep verder als KA-Huis' Partyteam


Hoi allemaol! Op 1 november is in 't KA-Hoes good gefeest door de jong men van Postert op de Popcornparty. Veur de eerste keer georganiseerd door KA-Huis' Partyteam. Veurhaen de Weekendgroep.
't Waas tied veur eine nuuje start en dus auch tied veur eine nuuje naam. Mit de aanwins van 2 nuuj lede (Luuk Mingers en Zoë Willems) zalle v'r de kommende jaore genog organisere veur de jeugd in Postert.
Hanneke Drohm, v'r bedanke dich veur de jaore bie de Weekendgroep en noe kinse mit ein gerust hart alles achter laote . Groete van 't Partyteam: Tessa Willems, Jarno Henstra, Zoë Willems, Jasper van Heel, Joey Vonck en Luuk Mingers.
Geschreven door: Joey op 2014-11-03 om 12:06:47


Kermis in het KA-Huis
 Ook al zin in vlaai, een rondje in de rups en een lekker pilsje tijdens de kermis in Posterholt? Wij wel! Het gezelligste jeugdhuis van heel Postert, het KA-Huis, heeft deze kermis ook weer een tof programma. Zo is er op vrijdag 5 september een vette Blacklight White Party voor alle jeugd. Het hele KA-Huis, Hoofdstraat 68, hangt vol met blacklights en natuurlijk hebben we gezorgd voor breeklichten en UV-pennen voor de special effects. De dresscode is… natuurlijk... white. Zorg dat je erbij bent! De entree is gratis, zaal open vanaf 20.30 uur.

Op kermiszaterdag 6 september kunnen alle ‘oudere jongeren’ weer eens ouderwets met de voetjes van de vloer tijdens een 70’s en 80’s Party. Alle hits van toen – inclusief echte KA-krakers als Skandal im Sperrbezirk en Bruto Sozialprodukt - komen voorbij. Dus stil blijven staan, is geen optie! Mis het niet… Op de bank blijven zitten, kan altijd nog. ;-) Ook voor de 70’s en 80’s Party geldt: gratis entree. Aanvang 20.30 uur.

Geschreven door: Karin op 2014-08-30 om 23:36:47


Reünie Afa Miranda
 Afa Miranda bestaat 40 jaar! En dat is reden voor een reünie. Ben jij ook lid (geweest) van Afa Miranda? Dan is hier je kans om samen met de anderen van jouw groep bij te praten en nog eens die dans te dansen waar je zo'n goede herinneringen aan hebt. De reünie is op zaterdag 28 juni. Waar? In het KA-Huis natuurlijk. Geef je vandaag nog op (0475-401917)!
Geschreven door: Marianne op 2014-05-18 om 10:49:23


Meisjesgilde bedankt Posterholt voor kopen wafels
 Evenals voorgaande jaren, is ook dit jaar de wafelactie van het Meisjesgilde weer goed verlopen. Wij willen dan ook alle inwoners van Posterholt hartelijk bedanken voor hun financiële steun. Ook bedanken wij iedereen waarvan wij weer een wafelpan mochten lenen! En niet te vergeten alle leiding, oud leiding en leden die hebben geholpen met het bakken en verkopen; bedankt voor jullie inzet! En natuurlijk een woord van dank aan: Bakkerij Clout voor het maken van het deeg, Autobedrijf Bustin en Autobedrijf Bakkes voor het lenen van de busjes. Iedereen bedankt en tot volgend jaar!
Geschreven door: Nadja op 2014-04-16 om 21:54:09


Doe mee aan Koningsdag 2014
 Wat was de laatste Koninginnedag in Posterholt vorig jaar leuk hè? Net iets groter opgezet was het écht een evenement voor álle inwoners, van jong tot oud. En dat is mede gelukt doordat al een heel aantal verenigingen en inwoners van ons mooie dorpje zich toen hebben aangesloten bij het initiatief van de clubs in het KA-Huis (van KVW tot welzijnsinstelling Menswel) voor “Koninginnedag XL”. Het was zo sjiek, dat we de allereerste Koningsdag in Postert (ZATERDAG 26 APRIL) natuurlijk nóg grootser willen aanpakken.

We hebben weer allerlei nieuwe ideeën naast de bestaande onderdelen als fiets versieren, de oranjeoptocht en het spellencircuit. Die ideeën kunnen we echter alleen uitvoeren met hulp van alle inwoners van Postert. Wilt en kunt u ook een steentje bijdragen?

Hobbymarkt
Om net als vorig jaar ook de oudere generatie naar de ‘wei’ achter het KA-Huis te krijgen, willen we weer een hobbymarkt organiseren. De bedoeling is dat hobbyisten (bijvoorbeeld de knutselgroep van Menswel, lokale kunstenaars) zelfgemaakte spulletjes kunnen verkopen en verenigingen zich kunnen presenteren en spullen kunnen verkopen. Ook u bent van harte welkom om een kraampje te bemannen. We vragen een kleine bijdrage van 25 euro per kraam aan de standhouders om uit de kosten te komen.

Optredens
Postert heeft veel talent. Dat mag iedereen zien. Daarom komt er op Koningsdag een podium op de wei te staan waar eenieder zijn kunsten mag laten zien. Zang, muziek maken, dans, goochelen, een andere leuke act, alles kan en mag. Voorwaarde is wel dat het opbouwen voor het optreden niet langer mag duren dan vijf minuten.

Workshops
Naast de gebruikelijke spellen voor kinderen, willen we ook dit jaar de overige groepen (12+) mee laten doen tijdens Koningsdag. Daarom zijn we bezig onder meer workshops zumba en streetdance te regelen. Wellicht bent u ergens super goed in en wilt u een workshop verzorgen (bijvoorbeeld bloemschikken, cupcakes maken, schilderen)? Ja? Meldt u dan aan!

Heeft u er wel oren naar om deel te nemen aan een of meerdere onderdelen van Koningsdag 2014? Meldt u dan aan via kahuis@live.nl, voor vragen kunt u terecht bij Hanneke Drohm (06-30419687) na werktijd.
Geschreven door: Hanneke op 2014-04-07 om 21:57:20


Nieuwtjes - week 5 - PyjamaSjoemParty komt eraan!
 De Dorsjvlaegels én de Weekendgroep houden een vette party voor alle jeugd van Postert en omstreken. Op vrijdag 31 januari vindt er een PyjamaSjoemParty plaats in het KA-Huis. Lekker dansen in een flinke laag schuim. Dresscode: pyjama natuurlijk! Vanaf 20.33 uur is de zaal open. Wij zorgen voor een droge garderobe. Denk eraan om droge, warme kleding mee te nemen voor als je weer naar huis gaat!
Geschreven door: Hanneke op 2014-01-29 om 15:40:03


Nieuwtjes - week 3
Afgelopen week was meer dan spannend voor alle afdelingen van de Stichting voor Jeugd en Jongeren en alle andere gebruikers van het KA-Huis. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van Roerdalen stond het onderwerp ‘accommodaties’ op de agenda. In de nota was te lezen dat het college van Burgemeester en Wethouders voorstelde om alle activiteiten van het KA-Huis in CC De Beuk onder te brengen en het KA-Huis in 2019 te transformeren (dat betekent ‘slopen’, bleek tijdens de vergadering).

Als SJJ zien en zagen wij dat niet zitten. Wij zijn er niet van overtuigd dat we er na een verhuizing op vooruit gaan. Zo is er bij de Beuk bijvoorbeeld geen speelwei of een danszaal met halfzwevende vloer. Bovendien hebben wij er sterke bedenkingen bij of al onze activiteiten wel passen in de Beuk. Dat het KA-Huis ‘technisch en energetisch’ slecht zou zijn, snappen wij al helemaal niet. En dan zijn er nog de kosten die voor de gebruikers fors omhoog zouden gaan bij een verhuizing. Deze hele nota is opgesteld na weinig tot geen overleg met ons. Kortom, reden genoeg om als SJJ gebruik te maken tijdens het spreekrecht tijdens de raadsvergadering (onze inbreng vindt u op onze website en Facebook-pagina) én met zo’n twintig vrijwilligers de publieke tribune te bemannen.

Of het aan ons protest heeft gelegen weten we niet, maar de meerderheid van de raad heeft ingestemd met een amendement, dat het hoofdstuk ‘slopen’ teniet heeft gedaan. Ook wordt niet langer strikt vastgehouden aan slechts één Brede Maatschappelijke Voorziening naast een Brede School. Een succesje waar we erg blij mee zijn. Wij hopen dat de gemeente bij verdere invulling van het accommodatiebeleid onze uitnodiging om sámen tot een plan te komen nu aangrijpt!


ONZE INSPRAAK TIJDENS DE RAADSVERGADERING VAN 9 JANUARI, UITGESPROKEN DOOR BAS MULDERS

Geacht college, geachte leden van de gemeenteraad,

Ik sta voor u namens de Stichting Jeugd en Jongeren, het overkoepelend bestuur van alle verenigingen die gehuisvest zijn in het KA-Huis in Posterholt. Onze stichting heeft het tot stand komen van de Nota Ontwikkeling Maatschappelijk Vastgoed, waarover tijdens deze vergadering een besluit genomen zal worden, met interesse, maar zo nu en dan ook met verontwaardiging, ongeloof en verbijstering gevolgd. Met name het gedeelte van de nota dat handelt over de BMV2, bedoeld voor sociaal-culturele activiteiten en ontmoeten. Hoewel wij onze standpunten hierover al meerdere keren schriftelijk en tijdens de dorpsgesprekken hebben geuit, en ons in de klankbordgroep ook gesteund zien door de Sport en Cultuurraad Posterholt, willen wij toch deze gelegenheid aangrijpen om van het spreekrecht gebruik te maken.

Dat heeft twee redenen:
- Ten eerste hebben wij, als vertegenwoordigers van het KA-Huis, de afgelopen jaren sterk de indruk dat er vooral veel over ons is gepraat, en weinig tot niet met ons. Wij hebben tijdens de dorpsgesprekken herhaaldelijk aangegeven graag met de gemeente in gesprek te gaan om duidelijk te maken wat er zich in het KA-Huis afspeelt, en zo actief samen te werken aan een voorstel voor de toekomst. Ondanks toezeggingen van inmiddels twee wethouders, mochten wij een delegatie van de gemeente pas in oktober 2013 ontvangen, toen de nota al in tweede conceptversie voorlag.
- Ten tweede vinden wij dat in de verslaglegging van zowel de openbare dorpsgesprekken als eerdergenoemd gesprek onze opmerkingen en standpunten niet volledig en correct worden verwoord.
Vandaar dus deze inspraak: wij willen deze kans benutten om onze visie kenbaar te maken.

Over naar de inhoud: Enerzijds worden in de kadernota een aantal conclusies verbonden aan onjuistheden of berekeningen die wat ons betreft te kortzichtig of onvoldoende onderbouwd zijn. Anderzijds is het stuk op bepaalde punten dusdanig vaag, dat wij ons afvragen waarover de raad vanavond eigenlijk beslist. Hierbij een opsomming van onze grootste bezorgdheden:

CAPACITEIT: wij hebben u in augustus 2012 voorgerekend dat de gezamenlijke verenigingen die gebruik maken van het KA-Huis in totaal goed zijn voor 3.000 gebruiksuren per jaar. Iedereen die onze wekelijkse agenda bekijkt zal tot diezelfde conclusie komen. Ondanks dat wij van de gemeente op deze cijfers nooit een reactie hebben gehad, bieden ze u blijkbaar wel voldoende houvast om te concluderen dat alle activiteiten van het KA-Huis, mogelijk met enige bouwkundige of organisatorische aanpassingen, ook in de Beuk zouden kunnen plaatsvinden, naast de activiteiten die daar nu al plaatsvinden. Wij geloven niet dat u, zonder met ons te over leggen over de aard van onze activiteiten, op basis van uren, vierkante meters, aantal gebruikers of welke cijfers dan ook, een formule kunt opstellen die deze conclusie onderbouwt. En dan kijken we nog alleen naar uren en ruimte. We hebben het nog niet over opslagcapaciteit, geschiktheid van de ruimtes voor de verschillende activiteiten, beschikbaarheid van een binnenplaats en speelwei, het gelijktijdig plaatsvinden van activiteiten van verschillende verenigingen in het gebouw, en de goede verstandhouding met de buren en omwonenden. Dit alles is in de vijftig jaar dat het jeugdwerk zich in het KA-Huis afspeelt, gegroeid tot wat het nu is en niet zomaar elders te realiseren.

STAAT VAN ONDERHOUD: de nota vermeldt dat het KA-Huis “zowel technisch als energetisch slecht” is. Een gewaagde uitspraak, zeker als die niet gebaseerd is op bouwkundig onderzoek. Wij realiseren ons dat vandaag de dag bij nieuwbouw of renovatie van een BMV wellicht andere bouwtechnische keuzes zullen worden gemaakt. Onze mening is echter dat ons gebouw prima voldoet voor de functie die het op dit moment vervult. Sterker nog: de meeste ruimtes zijn specifiek op onze gebruikswensen ingericht en het bijgebouw is recent volledig gerenoveerd.

FINANCIËN: ondanks eerder genoemd beperkt inzicht in de daadwerkelijke activiteiten van het KA-Huis, heeft u becijferd dat een renovatie van de Beuk van €600.000,- voldoende zou moeten zijn om aan al deze activiteiten ruimte te bieden. Daarnaast is er sprake van een bedrag van €122.000,- voor afstoot, danwel sloop, en in de laatste versie van de nota een “transformatie” van het KA-Huis, wat dat dan ook mag betekenen. Transformatie naar wat? Verder rekent u voor dat genoemde investeringen en daarnaast een wijziging van het subsidiemodel zullen leiden tot een tariefstijging voor de gebruiker met 71%. De WMO-raad heeft al gewaarschuwd voor verminderde bezetting en in het ergste geval leegloop bij dit soort stijgingspercentages. Wij kunnen dat alleen maar onderstrepen. Een onderbouwing van deze cijfers hebben we overigens niet gezien, en overleg over welke aanpassingen of transformaties er zouden moeten plaatsvinden, is er ook niet geweest. 

CONTRACTUELE VERPLICHTING: zoals bij u bekend, heeft de toenmalige gemeente Posterholt het KA-Huis in 1984 gekocht van de vorige eigenaar, het kerkbestuur. Daarna werd een huurcontract met onze stichting afgesloten. Daarbij is notarieel vastgelegd dat het KA-Huis te allen tijde beschikbaar zou blijven voor het jeugdwerk, tenzij met wederzijds goedvinden het huurcontract zou worden beëindigd. Tijden veranderen, en natuurlijk is onze stichting bereid mee te denken over de toekomstige situatie. Maar zolang u ons niet overtuigt van een geschikter of financieel gunstiger alternatief, en dat initiatief ligt wat ons betreft nadrukkelijk bij u als gemeente, houden wij u aan het afgesloten contract.

Ten slotte willen we benadrukken dat we onze argumenten niet aanvoeren vanuit jeugdsentiment of vernieuwingsangst. Nogmaals, tijden veranderen en het aanbod aan accommodaties moet regelmatig getoetst worden aan de behoefte die eraan is. En ondanks de tijd en energie die onze vrijwilligers de afgelopen jaren in het KA-Huis hebben gestoken en ondanks de mooie herinneringen die veel inwoners van Posterholt en omstreken aan het KA-Huis hebben, is het gebouw op zich niet heilig. De functie die het vervult is dat wel. Die functie is openbaar toegankelijk, laagdrempelig en betaalbaar jeugdwerk in de kern. Behoefte daaraan is er, ondanks vergrijzing en krimp, nog steeds ruimschoots, en de gemeente heeft ons nog niet kunnen overtuigen van het feit dat de voorliggende kadernota zal leiden tot betere, of zelfs gelijkwaardige invulling van die behoefte.

Wij wensen de gemeenteraad veel wijsheid toe bij het beslissen over deze nota, en zien een constructieve samenwerking bij de meer gedetailleerde invulling ervan graag tegemoet. Dank voor uw aandacht.


Geschreven door: Hanneke op 2014-01-11 om 23:01:05


Nieuwtjes - week 1/2
Allereerst voor iedereen: de beste wensen voor 2014! Dat het maar een geweldig jaar mag worden voor jullie én voor ons mooie KA-Huis. Met leuke activiteiten en spetterende feestjes. Er zijn al tal van evenementen in voorbereiding voor dit nieuwe jaar in het KA. Wat dachten jullie van een vette Pyjama-SjoemParty van JCV De Dorsjvlaegels en de Weekendgroep op 31 januari? En het uitroepen van het nieuwe Prinsenpaar van de Feesnaeskes op 19 januari. Ben je geen carnavalsvierder, maar hou je wel van andere feestjes? Omcirkel dan alvast met een dikke stift zaterdag 26 april: de allereerste Koningsdag! Vorig jaar voor het eerst in een nieuwe opzet en in 2014 nóg grootser!!! Giga-grote luchtkussens zijn al besteld…

Het laatste stukje 2013 was trouwens ook erg gezellig in het KA-Huis met onder meer Kerst-KinderVakantieWerk en de Oliebollenactie van Roncalli. Ze waren weer héérlijk hè? En het mooie is dat jullie door het kopen van die 18.000(!) zelfgebakken oliebollen het jeugdwerk hebben gesteund. Bedankt daarvoor. En dan is nog een bedankje op zijn plaats aan al die mensen die vouchers hebben gescand voor één van de afdelingen van de SJJ bij PLUS Cartigny. Wij kregen van Jack en Marjan maar liefst: 27 euro (Weekendgroep), 104 euro (Dorsjvlaegels), 130 euro (Feesnaeskes), 188 euro (Meisjesgilde), 193 euro (Roncalli), 212 euro (DanceBeat/Afa Miranda) en 309 euro (KinderVakantieWerk). Wauw wat een bedragen! Dat is niet super, dat is PLUS!!! Hartstikke bedankt, we hebben besloten het geld allemaal bij elkaar te doen, zodat we onze ‘huiskamer’ in het KA-Huis kunnen verbouwen tot een ramvette chillplek voor iedereen.

Kijk ook eens op www.facebook.com/KAHuisPosterholt. Hier vinden jullie foto’s van Kerst-KinderVakantieWerk.

Geschreven door: Hanneke op 2014-01-04 om 18:41:03


Nieuwtjes - week 51/52
Héél, héél even is het rustig tijdens Eerste en Tweede Kerstdag in ons mooie KA-Huis, maar dan… begint Kerst-KinderVakantieWerk. Twee dagen lekker ravotten in en om ons jongerencentrum met de lijd(st)ors en met z’n allen naar de bioscoop. Dat wordt weer één groot feest.

En in de avonduren bouwen de jongens en mannen van Roncalli het bijgebouw weer om tot bakcentrum. In de nacht van 30 op 31 december zullen zij weer tienduizenden oliebollen bakken, zodat u op Oudejaarsavond kunt genieten van verse, overheerlijke bollen. Zo’n zakkie oliebollen koop je – zeker in vergelijking met de prijzen in de stad – voor een prikkie en het mooie is dat je meteen het goede doel, het jeugdwerk in het KA-Huis, steunt. En ze worden ook nog eens aan huis gebracht! Een gratis tip van de stukjesschrijfster: lust je nou geen bollen met krenten of rozijnen, ga dan naar de verkooppunten in het KA of bij de Plus. Daar hebben ze wél krentloze bollen! Smullen man!

Hou de Facebook-pagina van het KA-Huis, www.facebook.com/KAHuisPosterholt, in de gaten voor de laatste nieuwtjes en leuke foto’s van alle activiteiten. Bekijk bijvoorbeeld de foto’s van de gezellige en sfeervolle Kerstmarkt van Menswel in het KA op 11-12-13.

Alle afdelingen van de Stichting Jeugd en Jongeren wensen heel Postert fijne Kerstdagen en eine gooie roetsj! Dat 2014 maar een jaar mag worden met veel spetterende en toffe activiteiten (vooral in ons KA natuurlijk ;-))!

Geschreven door: Hanneke op 2013-12-17 om 22:53:29


Nieuwtjes - week 49
 Wat een weekie, wat een weekie! Het was een vrolijke boel in ons KA-Huis deze week. Zo hebben ruim veertig jongeren genoten van supervette workshops op vrijdag 29 november. Zij deden mee aan lessen freerunning, streetdance en graffiti, die mede mogelijk zijn gemaakt door Wonen Limburg, Rabobank Roermond-Echt en VOF Van Hal. Het resultaat van de graffitiworkshop kunnen alle bezoekers aan ons mooie jeugdhuis tijdens de komende activiteiten bewonderen (en op onze Facebookpagina). De schuifwand in de grote zaal is aan beide kanten voorzien van toffe kunstwerken. Ook de dj’s van ’t KA-Huis kregen een masterclass van een prof. Tijdens de volgende activiteit van de Weekendgroep kan het publiek dus nóg vettere beats verwachten.

Ook gingen de leiders van Roncalli een weekendje weg en beleefden de lijdors en lijdstors van KinderVakantieWerk een leuke lijdorsdag. Zij zijn nu helemaal opgeladen voor Kerst-KVW op 27 en 28 december. Alle jongens en meisjes krijgen binnenkort een informatieboekje op de basisschool over deze gezellige activiteit op “3e en 4e kerstdag”. De stukjesschrijver heeft al opgevangen dat alle deelnemers naar een keigave film gaan in de bioscoop… Om alvast in de agenda te schrijven: de inschrijving voor Kerst-KVW is op 9 en 10 december. De inschrijfkosten zijn 17,50 euro.

Sjiek hè? Zoveel activiteiten voor jongeren in Postert? Wil je het KA-Huis steunen? Scan dan zo veel mogelijk vouchers van PLUS Cartigny voor één van de afdelingen van de Stichting voor Jeugd en Jongeren.

Geschreven door: Hanneke op 2013-12-09 om 22:52:41


Spaar vouchers van Plus Cartigny voor het KA-Huis
Sjiek hè? Dat er zoveel activiteiten zijn voor kinderen en jongeren in Postert? Wil je het KA-Huis en al zijn vrijwilligers steunen, zodat er nog meer op poten kan worden gezet? Scan dan zo veel mogelijk vouchers van PLUS Cartigny voor één van de afdelingen van de Stichting voor Jeugd en Jongeren. Keuze genoeg: KinderVakantieWerk, Roncalli, Het Meisjesgilde, DanceBeat / Afa Miranda, JCV De Dorsjvlaegels, KCV De Feesnaeskes en de Weekendgroep.

Geschreven door: Karin op 2013-11-05 om 18:01:03


SJJ? Wat is dat?
 De Stichting voor Jeugd en Jongeren (SJJ)? Dat zegt veel mensen niets. Maar het KA-Huis in Postert, dat kent iedereen. Eigenlijk is het heel simpel. Onder de Stichting voor Jeugd en Jongeren vallen alle zeven verenigingen die het KA-Huis als thuishonk hebben: DanceBeat/Afa Miranda (dansen), het Meisjesgilde (onderdeel Jong Nederland), Roncalli (onderdeel Jong Nederland), KinderVakantieWerk, de Weekendgroep (discoactiviteiten), Jeugdcarnavalsvereniging De Dorsjvlaegels en Kindercarnavalsvereniging De Feesnaeskes. Al deze verenigingen organiseren wekelijks activiteiten voor hun leden of voor álle inwoners van Posterholt. Nu denkt u vast: ‘soooo, dat zijn wel heel veel clubs…’. Maar er gebeurt nog meer in het KA-Huis.

Zo zijn er elke dinsdag en donderdag tal van activiteiten van Menswel en DOP-lijn 5. Computercursussen, creatieve middagen, kooklessen, u kunt het zo gek niet bedenken. En in de aanloop van het carnavalsseizoen oefenen de dansmarietjes van CV De Biemösje de prachtigste dansen in ons danszaaltje. Kortom, het KA-Huis bruist! Meer weten over het KA-Huis? Kijk dan eens op onze website www.kahuis.nl of op Facebook, www.facebook.com/KAHuisPosterholt.

Geschreven door: Hanneke op 2013-06-15 om 23:00:04


Koninginnedag 2013 vier je in… POSTERT!
Koninginnedag 2013 (gewoon op 30 april) belooft super leuk te worden in Posterholt! Dit jaar zijn de activiteiten niet alleen gericht op kinderen en hun ouders, maar wordt het een feest voor álle inwoners, van jong tot oud. Ondertussen hebben zich al allerlei dorpsgenoten gemeld om te helpen er een toffe dag van te maken. Alvast een tipje van de sluier?

Fietsversieren en oranjeoptocht: Net als voorgaande jaren mogen alle jongens en meisjes ‘s ochtend hun fiets komen versieren bij het KA-Huis. De leiding van KVW helpt met versieren en zorgt voor het knutselmateriaal. ’s Middags trekt een mooie oranjeoptocht door Posterholt onder begeleiding van Harmonie Wilhelmina.

Hobbymarkt: Voor het eerst organiseert het Oranjecomité in samenwerking met Menswel een markt tijdens Koninginnedag. De bakploeg van DOP Lijn 5 verkoopt het lekkerste gebak en de knutselgroep de mooiste hebbedingetjes op de wei achter het KA-Huis. Ook presenteert de schilderclub van Seniorenvereniging Sint Odiliënberg zich en zijn de leukste spulletjes te koop voor een zacht prijsje. Bovendien kun je een heus portret van jezelf laten maken en een toffe rit winnen in de gele kever van Auto Bustin. Komt dat zien!

Spellencircuit: KVW verzorgt weer een spectaculair spellencircuit met de vetste spellen en luchtkussens voor alle jongens en meisjes. Nieuw is dat óók PSV’35, Voluntas en Handboogvereniging ONA present zijn met een cool spel. En grote mensen, die mogen gerust meedoen!

Workshops: Naast het spellencircuit voor kinderen, willen we het programma ook interessant maken voor iedereen van 12+. Daarom zijn er onder meer workshops zumba, hiphop, cupcakes maken en graffiti spuiten. 

Mobiel podium met optredens: Postert heeft veel talent. Dat mag iedereen zien. Zang, muziek maken, dans, een andere leuke act, alles kan en mag op ons mobiele podium. Een aantal aanmeldingen zijn al binnen. Zo kan het publiek onder meer genieten van dans door de groepen van DanceBeat en muziek van DJ Riba. Als afsluiter van Koninginnedag 2013 komt niemand minder dan PATRICK GERETS optreden. Wil jij ook een optreden verzorgen? Stuur dan een mail naar kahuis@live.nl.

Bekijk het volledige programma en de tijdstippen in het menu-item Koninginnedag 2013.


Geschreven door: Hanneke op 2013-03-27 om 00:06:54


KA-Huis nu ook op Facebook
Het KA-Huis is nu op Facebook terug te vinden. Veel foto's en filmpjes zijn daar te bekijken. Gauw kijken dus: www.facebook.com/KAHuisPosterholt
Geschreven door: Hanneke op 2012-10-13 om 17:41:31


KA-Huis klaar voor gezellige kermis
De schoolvakantie zit er helaas weer op. Maar, dat betekent ook dat het nu al heel snel Posterse kermis is. Reden voor twéé keer feest in jongerencentrum KA-Huis in Posterholt! Op vrijdag 31 augustus komt CLUB! Events naar het KA-Huis met maar liefst vijftien dj’s en op zaterdag 1 september speelt de alom bekende band FROM USA.

CLUB!
Tijdens CLUB! op 31 augustus brengen jonge, talentvolle en ook ervaren dj’s de beste muziek ten gehore in de stijlen dance, house, club en electro. De eerste dj’s beginnen om 20.30 uur met draaien en om 01.00 uur stopt de muziek. Deze avond zijn er twee verschillende stages: de mainstage en de talentstage. Op de mainstage draaien verschillende bekende dj’s uit de regio, waaronder: DJ Admin (bekend van Outrageous Festival), DJ Barto (bekend van Beach Bash), DJ Kiwi (bekend van Jill Murphys), DJ Maarten (Houselicious), Nathan S & K-one (Katozz) en enkele talentvolle performers.
Naast ervaren dj’s bieden CLUB! Events en het KA-Huis ook jonge dj’s uit de regio de kans om voor groot publiek te draaien. Deze jonge talenten zijn deze avond te bewonderen op de talentstage. De entree bedraagt 1,50 euro. Tijdens deze avond is er net zoals bij alle avonden van het KA-Huis toegang voor alle leeftijden. Voor de jarigen in de maand augustus is er een speciale ‘birthday actie’. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs kunnen zij deze avond bij de organisatie een gratis fles champagne afhalen (en voor de 16-minners iets anders lekkers…).FROM USA
Na het roemruchte bezoek van LA Vita vorig jaar, heeft het KA-Huis ook voor aankomende kermis weer een knallende live band weten te boeken. Niemand minder dan FROM USA komt de sterren van de hemel spelen op kermiszaterdag 1 september. Vanaf 20.30 uur barst het feest los. Een optreden van FROM USA staat garant voor lekker meebrullen met The Beatles, Elvis, Rolling Stones en Van Morrison. De kermiszaterdag is altijd beregezellig, dus mis het niet. Bankhangen kan de rest van het jaar nog ;-). De entree bedraagt 2,50 euro en komt geheel ten goede aan het jeugdwerk in ‘t KA.

Meer weten over de kermis in ’t KA-Huis? Of nieuwsgierig naar foto’s van voorgaande feesten, Zomer-KVW of het zomerkamp van Roncalli en Meisjesgilde? Kijk dan eens op onze Facebook-pagina: www.facebook.com/KAHuisPosterholt.
Geschreven door: Hanneke op 2012-08-28 om 21:58:43


Vakantie? Drukke dagen in en rond KA!
Het zijn drukke dagen in het KA-Huis. Zaterdag vertrekken Roncalli en Meisjesgilde op kamp naar Nunspeet. Een hele week samen in tenten allerlei maffe dingen meemaken met als hoogtepunt een bezoek aan Walibi. Ondertussen treft KVW volop voorbereidingen voor een knallende week zomer-KVW van 6 tot 10 augustus. Ook de Weekendgroep zit niet stil. Maar liefst vijftien dj's zijn gecontracteerd voor een vette kermiseditie van Club op 31 augustus. Check de poster! Op 1 september kunnen de 'oudere jongeren' helemaal los met liveband From USA. Genoeg te beleven dus!

Geschreven door: Hanneke op 2012-06-27 om 12:10:14


Sjoemparty was te gek!
De Sjoemparty op vrijdag 8 juni was te gek! Althans... Dat vonden wij! Laat ook weten hoe jij het vond op Twitter @KAHuisPostert of op onze nieuwe Facebook-pagina www.facebook.com/KAHuisPosterholt. Wij houden nu even een paar weekjes vakantie. Op kermisvrijdag 31 augustus gaan we weer knallen met Club On Tour in het KA-Huis en op kermiszaterdag 1 september met de liveband From USA. Tot dan!

Geschreven door: Hanneke op 2012-06-10 om 01:08:37


Stichting Jeugd en Jongeren bedankt PLUS Cartigny
PLUS Cartigny in Posterholt hield afgelopen maanden november en december een speciale actie voor alle verenigingen van Posterholt en omstreken. Maar liefst 10.000 euro verdeelde eigenaar Jack Cartigny onder de deelnemende verenigingen. Voor elke tien euro aan boodschappen kregen de klanten een actievoucher die in de winkel kon worden gescand. De klant kon zelf kiezen aan welke club hij zijn voucher doneerde.
Uiteraard deden alle afdelingen van het KA-Huis (Roncalli, Meisjesgilde, KVW, DanceBeat/Afa Miranda, JCV De Dorsjvlaegels, KCV De Feesnaeskes en de Weekendgroep) mee aan de actie. Samen haalden deze afdelingen een prachtig bedrag bijelkaar van meer dan 1000 euro!

PLUS Cartigny en alle klanten die één van de afdelingen van het KA-HUIS hebben gesteund: BEDANKT!
Geschreven door: Hanneke op 2012-02-24 om 13:49:17


KA-Huis zoekt jong DJ-talent
Het KA-Huis is op zoek naar jou! Ben jij tussen de 14 en 18 jaar en gek op muziek draaien? Dan ben je misschien wel dé nieuwe DJ van het KA. Wij zijn namelijk op zoek naar versterking voor ons DJ-team. Lijkt het je vet om te draaien bij ons? Stuur dan voor 1 maart 2012 jouw beste mix (of een linkje naar je mix) naar kaweekendgroep@live.nl. Vergeet niet je naam, adres en telefoonnummer te vermelden in de mail. De beste twee inzendingen nodigen we uit voor een workshop van niemand minder dan DJ Riba.
Geschreven door: Hanneke op 2012-01-18 om 22:47:27


't KA-Hoes in 't teike vanne Vastelaovend
De Vastelaovend kump d'r aan en det is 't merke in 't KA-Hoes. Vriedig 6 jannewarie waerde in ein gezellig drök KA-Hoes Prins Nick (Seegers) mit zien Prinses Iris oetgerope. Zie gaon de Dorsjvlaegels veur. Op zönjigmiddig 22 jannewarie is 't de beurt aan de Feesnaeskes. Dees twee vastelaovesvereiniginge zeen in november auch drök bezig gewaes mit de organisasie van 't Kinger- en Jeug-BCL Treffe. Op häör sites (klik links in 't menu) vingk g'r dao sjoon filmpkes van!

Geschreven door: Hanneke op 2012-01-07 om 01:38:46


Weekend vol live-muziek in KA-Huis - 4 en 5 november
PostertPop is terug. En hoe! Op vrijdag 4 november spelen maar liefst vier bands de sterren van de hemel in jongerencentrum KA-Huis. Kom kijken naar al dit jonge geweld. Op het podium staan twee Posterse bands: Landslide en Newborn Attitude. Landslide is een beginnende rockband met stuk voor stuk topmuzikanten uit Postert: Niels Nooy, Luc Geraedts, Wouter Bonnee en Steven Williams. Newborn Attitude heeft eigenlijk geen introductie nodig. Goof Veelen, Morris Mols (ook allebei uit Postert) en René Beurskens stonden al op het podium van onder meer Sjwaampop.

Naast deze bands spelen ook Fukushima uit Roermond en Counting Down uit Echt tijdens PostertPop. Fukushima timmert sinds april aan de weg en speelt zowel covers als eigen (metal)nummers. Counting Down is een punk rock band, die onder meer nummers speelt van Green Day en de Foo Fighters. Ook de jongens van Counting Down zijn pas een half jaartje bij elkaar en staan te popelen om de zaal plat te spelen. Het kan niet anders dan superchill worden. Zet PostertPop (4 november) dan ook gauw in je phone. Alle leeftijden zijn welkom. De zaal opent om 20.30 uur, entree 1,50 euro.

Ook op zaterdag 5 november gaat het dak d’r van het KA-Huis af tijdens Halsbraekersbal Part II. Tsja, wat moeten we daar over zeggen… D’r valt niets over te zeggen, je moet het gewoon zien en horen! Zaal ook open om 20.30 uur.

Check ook kaweekendgroep.hyves.nl en www.halsbraekersbal.nl.


Geschreven door: Hanneke op 2011-10-23 om 20:30:32


Gezellige kermisdagen in KA-Huis
Gelökkig! Geer zit neet oppe bank blieve zitte deze kermis. Het was afgelopen weekend gezellig en lekker druk in het KA-Huis. Op vrijdag leerden ruim 30 jongeren freerunnen, breakdancen en streetdancen van professionals. Het ging de deelnemers goed af en het was supercool. Aansluitend hebben we met zo’n 120 man flink gefeest in een enorme berg popcorn. Een kanon schoot kilo’s gepofte maïs de zaal in. Vet om in te dansen en om elkaar mee te bekogelen…

Zaterdag was het dampen en stampen met coverband La Vita. De temperaturen stegen naar ongekende hoogte en het dak ging eraf. Dat vraagt om meer. En dat komt er ook! Vrijdag 7 oktober is alle jeugd vanaf groep 8 van de basisschool welkom op een supertoll Oktoberfest in het KA-Haus, op zaterdag 5 november gaan alle remmen los tijdens het Halsbraekersbal Part II (alle leeftijden).

Benieuwd naar de foto’s? Check
www.kahuis.nl/weekendgroep

Geschreven door: Hanneke op 2011-09-04 om 10:15:33


Kermis vier je in het KA-Huis
De kermis in Postert wordt dit jaar fantastisch! V’r kinne weer ins lekker droet. Op de bank zitten kan altijd nog… ;-) Om alvast goed in de stemming te komen voor de échte kermisdagen speelt op ZATERDAG 3 SEPTEMBER niemand minder dan de topcoverband LA VITA in het KA-HUIS. Bij de iets oudere jongeren vast nog bekend! Mis het niet. De zaal gaat open om 20.30 uur en LA VITA speelt tot in de late uurtjes.

Voor de jeugd is er een dag eerder, op VRIJDAG 2 SEPTEMBER, een PopcornParty.


Geschreven door: Hanneke op 2011-08-21 om 11:01:21


PopcornParty met echt popcornkanon
Altijd al eens willen freerunnen, beatboxen of breakdancen? Of hou je meer van rap of streetdance? Op vrijdag 2 september kun je het allemaal leren van professionele artiesten/dansers in het KA-Huis in Posterholt. Van 19.30 tot 20.30 uur kun je meedoen aan één van de vijf workshops.

Schrijf je in door een mail te sturen naar kaweekendgroep@live.nl. Zet in het mailtje je naam en aan welke workshop je het liefst mee wilt doen: freerunning, rap, beatbox, breakdance of streetdance. En geef voor de zekerheid ook een tweede keus aan (vol = vol). Deelname kost 2,50 euro en dan heb je meteen óók toegang tot de PopcornParty, die begint direct na de workshops.

Vanaf 20.30 uur barst de PopcornParty los. Een kanon schiet kilo’s popcorn de zaal in, terwijl onze huis-DJ’s zorgen voor stampende beats. Dat kan niet anders dan een onvergetelijke party worden. Zorg dus dat je erbij bent! Wil je liever niet meedoen aan de workshops, maar wél komen feesten tijdens de PopcornParty? Dat kan ook. Je betaalt dan maar 1,50 euro entree.

Tot 2 september in het KA-Huis!

Geschreven door: Hanneke op 2011-08-21 om 10:59:19


Ut Daak geit draaf mit Miesjke @SummerParty KA
Ut daak geit draaf op 1 juli in 't KA-Hoes tiedes de SummerParty. Nemes minder as Miesjke kump optraeje. Zien leedjes kint jidderein: Hiej geit ut daak draaf, hiej gaon de roete droet... En zo wier. Of dan kös ich dich en dich en dich en dich en dich en dich... 't Waert supergezellig. Zaal aope vanaf 20.30 oere.

Geschreven door: Hanneke op 2011-06-15 om 22:51:54


Foto's van de SjoemParty

Het was supergezellig tijdens de SjoemParty op 3 juni in het KA-Huis. Onze fotograaf nam een boel foto's.
Je kunt ze bekijken op http://oypo.nl/fotokahuis

 

Geschreven door: Hanneke op 2011-06-04 om 04:39:24


3 juni - SjoemParty mit vet väöl sjoem
Tot je middel in het schuim staan en dan feesten? Dat kan in het KA-Huis in Posterholt. Op vrijdag 3 juni is er een vette SjoemParty met superveel schuim. Onze huis-DJ’s zorgen voor op stampende beats en een spectaculaire lasershow. Dat kan niet anders dan een onvergetelijke Party worden. Zorg dus dat je erbij bent met al je vrienden en vriendinnen!

Bij mooi weer is de SjoemParty buiten (bij KA-Huis achterom, Hoofdstraat 68), bij slecht weer verplaatsen we het feest naar binnen. De deuren gaan open om 20.00 uur en de entree is 3,50 euro. Voor dat bedrag krijg je direct een consumptiepenning ter waarde van 1,30 euro.

Van al dat schuim worden jij én je kleren/schoenen nogal nat. Om te zorgen dat je spullen droog blijven en je niet “bevriest” op weg naar huis, hebben we een droge, bewaakte garderobe. Voor slechts 0,50 euro kun je daar je jas en tas veilig achterlaten. Vergeet trouwens niet je ID of een kopie daarvan mee te nemen.

Tot 3 juni in het KA-Huis!
Check kaweekendgroep.hyves.nl of www.kahuis.nl/weekendgroep.

Geschreven door: Hanneke op 2011-06-01 om 00:18:17


6 mei - Red Love Sticker Party
Yes! Nog maar een paar weekjes en dan is het alweer de eerste vrijdag van de maand: vrijdag 6 mei. Tijd voor een vette party in het KA-Huis. Wat er op de planning staat? De Red Love Sticker Party. Geen idee wat dat is? Op de eerste plaats een gezellig feestje met stampende beats van onze DJ’s. Bij binnenkomst krijg je een sticker met een nummer opgeplakt. In de zaal liggen blaadjes waarop je een boodschap kunt zetten. Zet het nummer van diegene voor wie je bericht bedoeld is op het blaadje en geef dat af bij de DJ’s. Jouw boodschap komt dan groot op een scherm te staan. Uiteraard met je nummer. Liefdesberichtjes, gekke moppen, alles kun je versturen… Keigrappig.

We hopen jou natuurlijk ook te zien in het KA tijdens de Red Love Sticker Party op 6 mei. De entree is 2,50 euro. Voor dat bedrag krijg je direct een consumptiepenning ter waarde van 1,30 euro. Vergeet niet je ID mee te nemen. Omdat we aan jongeren onder de 16 jaar geen pilsjes of wijn mogen verkopen, werken we met polsbandjes. Zet ook al een grote cirkel in je agenda om de eerste vrijdag van juni: 3 juni. Dan houdt de Weekendgroep van het KA een überchille Sjoempartiejjj.
Geschreven door: Hanneke op 2011-04-18 om 19:37:44


Ook zin in een sjoemparty?

Heb jij ook zo'n zin in een sjoemparty met lekker veel sjoem en nog meer lol? Jullie hebben geluk: de eerste vrijdag van juni houdt de Weekendgroep van het KA-Huis een megavette sjoemparty. Om alvast in de stemming te komen is er de eerste vrijdag van mei een Red Love Sticker Party. Mis het niet. Meer info volgt!

Geschreven door: Hanneke op 2011-04-04 om 23:04:51


Danse inne pyjama in 't KA op 4 fibberwari
Nein mann, ich will noch nicht gehen…
Ich will noch ein bisschen tanzen!


Det kin! Op vriedig 4 fibberwari hawte De Dorsjvlaegels namelik häör roemruchte PYJAMABAL in de Dorsjsjuur (’t KA-Hoes in Postert) in samewirking mit de Weekendgroep van ‘t KA. Vanaaf 20.11 oere is de zaal aope en kin-se danse toet-se d’r biej neervils. Dit jaor waert ’t Pyjamabal net get angers wie normaal, want die men höbbe ein ech sjneekenón geregeld.

Danse in de sjnee, in diene pyjama, zoget mak-se allein in Postert mit. Zorg dus des-se d’r biej bös! Omdet veer in ’t KA-Hoes veur jongere onger de 16 jaor gein pilskes moge tappe, krieg jidderein dae 16 is of awwer ein bendje. Vergaet daorom neet dien ID mit te numme. Ein dink is nag belangriek: doot dich diene pyjama (of diene pingwaar) aan. Waem veer aantreffe inne geweune kleijer mot de ganse zaal ein röndje gaeve ;-)
Toet 4 fibberwari in ’t KA!

Geschreven door: Hanneke op 2011-01-09 om 01:12:37


New Year Party in da KA-House - 7 januari
Al goede voornemens gemaakt voor 2011? Wij wel! De Weekendgroep van het KA-Huis gaat komend jaar namelijk knallen met vet veel party’s. Elke eerste vrijdag van de maand gaat het dak eraf en we hopen natuurlijk dat jij er ook bij bent. Op 7 januari gaat het voor het eerst loos in het KA met de New Year Party. Het ideale feest om iedereen een gelukkig nieuw jaar te wensen (en die ene jongen of dat ene meisje te kussen…). Bovendien hebben we een surprise act op het programma staan die je niet wil missen. Dress code: bling-bling.

De zaal gaat open om 20.00 uur en sluit om ongeveer 1.00 uur. Je betaalt 2,50 euro entree en krijgt direct één consumptiebon (normaal 1,30 euro). Omdat we aan jongeren onder de 16 jaar geen alcohol mogen schenken, krijgt iedereen die 16 is of ouder een bandje. Vergeet niet je ID mee te nemen! Benieuwd op welke party je de eerste vrijdag van februari (de 4e) kunt chillen? Rapapapa… het Pyjamabal van JCV De Dorsjvlaegels. Check voor meer info:
www.kaweekendgroep.hyves.nl 
Geschreven door: Hanneke op 2010-12-20 om 14:46:05


Foto's van 't Halsbraekersbal
Vongk geer 't zaoterdag 6 november auch zo sjiek in 't KA tiedes 't Halsbraekersbal? Wat ein fees. De eerste foto's zeen binne. Helaas lök 't nag efkes neet om ze in 't fotoalbum te zètte, mer es g'r de volgende link gebroek dan kint g'r ze tóch zeen:
http://picasaweb.google.com/Andy6323/HBB_Postert#
Höb g'r auch foto's gemak? Sjtuur dan ein link of de foto's op zich nao kahuis@live.nl
Geschreven door: Hanneke op 2010-11-08 om 23:38:30


Gezocht: nieuwe beheerder voor woensdagavond

In het KA-Huis zijn op dit moment een viertal beheerders actief: Leon, Iet, John en Jan. Zij zorgen - elk op een andere avond - dat het KA-Huis geopend en gesloten wordt. Ook beheren zij de bar, zodat de gebruikers van het KA-Huis een drankje kunnen bestellen, nemen de telefoon aan, zorgen samen met de gebruikers dat alles netjes blijft en doen achter de schermen nog véél meer... We zijn heel blij dat Leon, Iet, John en Jan ons week in week uit bijstaan met raad en daad.
Het beheerdersteam zoekt versterking: de woensdagavond is onbemand! Welke m/v zoekt een leuke, gezellige en zinvolle besteding van de woensdagavond? Goed voor de sociale contacten: koffiedrinken met de dames van Afa Miranda, chillen met de jongens en meisjes van Roncalli en het Meisjesgilde, zeiveren met al die medewerkers van de andere afdelingen... Geïnteresseerden kunnen zich melden per e-mail
kahuis@live.nl of rechtstreeks bij één van de bestuursleden van de Stichting Jeugd en Jongeren.

Geschreven door: Hanneke op 2010-11-05 om 13:59:12


Halsbraekersbal - Een knipoog naar de gloriedagen
In de jaren ’80 en ’90 was het KA-huis hét poppodium van de Roerstreek. Met regelmaat stonden regionale bands en gerenommeerde coverformaties op de bühne, maar ook de Janse Bagge Band, Rowwen Hèze en Pater Moeskroen speelden vóór hun landelijke doorbraak al in het Posterse jeugdhuis.

Hoewel het Posterse jongeren- en verenigingsleven volop bloeit en het KA-Huis nog steeds het bruisend thuishonk van het jeugdwerk is, vond een aantal enthousiastelingen het hoog tijd eens terug te blikken naar de gouden tijd van het KA-Huis als muziektempel.

En zo is het Halsbraekersbal geboren: negen lokale muzikanten uit verschillende bands, orkesten, zaate hermeniekes en gelegenheidsformaties slaan de handen ineen en bouwen op zaterdag 6 november een ouderwets feestje. Natuurlijk komen de echte “KA-klassiekers” van bands als Madness en The Cure voorbij, naast feestmuziek van Janse Bagge en The Blues Brothers. Maar ook steviger werk en uitstapjes naar Neue Deutsche Welle worden niet geschuwd. Kortom: voor ieder wat wils, muziek van toen en nu, voor jong en oud. Het KA-Huis is op 6 november vanaf 20.00 uur geopend. De entree is €3,-. Kijk voor meer info op www.halsbraekersbal.nl.

 
Geschreven door: Hanneke op 2010-11-02 om 23:19:36


DanceBeat houdt een instuif
Altijd al eens willen weten hoe het is om te dansen bij DanceBeat? Of kunnen jouw voeten echt niet stil blijven staan bij het horen van vrolijke muziek? Kom dan naar de instuif van DanceBeat op 26 oktober. Helemaal gratis mag je mee komen dansen. Kinderen uit groep 1 t/m 4 van de basisschool zijn welkom van 19.00 tot 20.00 uur in het KA-Huis, kinderen uit groep 5 t/m 8 van 20.00 tot 21.00 uur. Doe mee en laat je verrassen! Kijk ook op de site van DanceBeat.
Geschreven door: Hanneke op 2010-10-23 om 19:09:47


Vernieuwing website www.kahuis.nl
Ja,ja, we weten het. Deze website ziet er boring uit... Maar daar komt vanaf vandaag verandering in! Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan een nieuwe, frisse look. En zoals je kunt zien, is de agenda bijgewerkt. Heb je goede ideeën of tips? Stuur dan een e-mail naar kahuis@live.nl
Geschreven door: Hanneke op 2010-09-30 om 15:47:00